nieuws

3 jaar cel voor mishandeling in kelderbox Sliedrecht

Archieffoto rechtbank
Archieffoto rechtbank
ROTTERDAM - De Dordtse rechtbank heeft drie vrouwen veroordeeld tot celstraf wegens de mishandeling van een 18-jarig meisje in een kelderbox in Sliedrecht. Een 26-jarige Rotterdamse wordt door de rechtbank beschouwd als hoofddader. Ze kreeg 3 jaar cel.
Het Rotterdamse slachtoffer zou sex gehad hebben met de ex-vriend van de hoofddader. De twee andere vrouwen hielpen bij het vastbinden van het meisje en grepen niet in toen zij in november vorig jaar ernstig mishandeld werd. Zij kregen celstraffen van 18 en 10 maanden cel.

Sigarettenpeuken

Tijdens de behandeling van de zaak, twee weken geleden, zei de hoofddader dat ze niets met de zaak te maken had. De Officier van Justitie eiste tegen haar 42 maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. De rechtbank legde donderdag drie jaar onvoorwaardelijk op.
De twee andere vrouwen bekenden te hebben meegeholpen aan het meelokken van het meisje, maar ontkenden te hebben geholpen toen zij werd vastgebonden. Ze betoonden spijt, dat ze niet ingrepen toen het meisje werd geslagen en ook sigarettenpeuken in haar gezicht kreeg uitgedrukt.
Traumatisch
De mishandeling was bedoeld om het meisje een soort bekentenis af te dwingen, dat ze sex had gehad met de ex van haar baas. Die was destijds uitbater van een café in Rotterdam, waar het meisje werkte. De man in kwestie vertelde later, dat hij géén sex met het meisje had gehad.
Het slachtoffer ondervindt zowel lichamelijk als geestelijk nog altijd problemen als gevolg van de mishandeling. Volgens de rechtbank heeft het trio het meisje een traumatische ervaring bezorgd, die haar nog lang zal heugen. Naast de celstraf moeten ze alle drie een schadevergoeding van 2400 euro betalen.