nieuws

Brand aan Bergse Linker Rottekade is onder controle

ROTTERDAM - Aan de Bergse Linker Rottekade in Rotterdam heeft donderdag een uitslaande brand gewoed in een aantal loodsen. De brand is inmiddels geblust, maar de brandweer heeft nog enige tijd nodig voor het nablussen.
De brand brak even na half 11 uit in enkele bouwwerkjes op een terrein achter de Bergse Linker Rottekade en sloeg snel door naar andere bouwvallige loodsjes en bouwwerkjes.
De brandweer maakte groot alarm vanwege de moeilijke waterwinning en de harde wind. Daarnaast stonden er drukhouders en zou er mogelijk illegale bewoning zijn. Uiteindelijk werden er geen mensen op het terrein aangetroffen.
Op het terrein was voorheen een grote winkel in tropische vissen en aquaria gevestigd, die teloor ging na een uitzending van Undercover Nederland over mogelijke pedofiele praktijken van de eigenaar.
Momenteel wordt er oud bouwmateriaal opgeslagen, zoals complete raamkozijnen, deuren en allerlei hout. Veel bouwwerkjes waren uit voormalige reclameborden en PVC opgetrokken. In de nabije omgeving worden paarden, pony's en duiven gehouden.
Bij de brand zijn geen gevaarlijke stoffen, zoals asbest, vrijgekomen. Ook raakte er niemand gewond. Er kwam veel rook vrij bij de brand, maar die trok door de harde wind precies tussen de woningen en de rijksweg A20 door.
Foto's: Leo Roubos / Mirelle van den Berg