nieuws

De zeearend in Chris Natuurlijk

ROTTERDAM - De zeearend, tropische én inheemse vlinders en Elfie Tromp met haar debuutroman Goeroe in Chris Natuurlijk van 20 april.afbeelding: Jeroen Helmer Ark Natuurontwikkeling
Zie jij ze weleens vliegen? De zeearend staat centraal in de derde aflevering van "De Delta, wilder dan je denkt". In deze bijzondere serie die Chris Natuurlijk maakt in samenwerking met Ark Natuurontwikkeling, maak je kennis met aansprekende wilde diersoorten die in de regio leven of die hier binnen afzienbare tijd zullen voorkomen. De zeearend wordt om zijn spanwijdte ook wel de vliegende deur genoemd. Chris Natuurlijk probeert deze grootste roofvogel van Europa te spotten op de Hellagatsplaten op Goeree-Overflakkee. Het waterrijke gebied is een prima plek voor de zeearend. Broeden doet deze grootste roofvogel van Europa hier nog niet. maar wel in de Hollandse Biesbosch. Het zeearendenpaar dat er vorig jaar heeft gebroed, zit nu opnieuw op het nest.
WIN EEN SAFARI DOOR JE EIGEN REGIO!
'De Delta, wilder dan je denkt', zit boordevol informatie over interessante diersoorten. Tijdens de serie kun je meedoen aan een prijsvraag, waarmee een safari door de regio is te winnen! Vul de volgende slagzin aan en stuur deze op naar info@ark.eu
DE DELTA IS WILDER DAN JE DENKT, OMDAT..............................
In de meivakantie vliegen de azuurblauwe en andere tropische vlinders je om de oren in het nog te openen vlinderparadijs Amazonica van Diergaarde Blijdorp. Chris Natuurlijk mag vast even kijken hoe het grote koepelvormige gebouw er van binnen uit komt te zien. Kwekers uit Zuid-Amerika sturen wekelijks poppen naar de Diergaarde. Hopelijk zullen de vlinders het naar hun zin hebben in hun nieuwe verblijf, dat ook andere dieren en planten uit het Amazonegebied zal laten zien. Amazonica is een jubileumgeschenk van de Vrienden van Blijdorp, de vereniging die in 2013 50 jaar bestaat.
En hoe is het met onze inheemse vlinders? Marion Keete gaat in de Rhoonse Grienden vlinders spotten met Cees Pols van de Vlinderstichting.
De Rotterdamse Elfie Tromp leest voor en vertelt over haar debuutroman Goeroe, over een meisje dat de wereld wil healen, maar haar eigen leven niet op orde krijgt.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond

,

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl