nieuws

Het oude Rotterdamse Maasstation

ROTTERDAM - Het Maasstation is een Rotterdams treinstation aan de kade van de Maas. Het station bestaat al sinds halverwege de jaren 50 van de vorige eeuw niet meer. Op de plek van het Maasstation staat nu Tropicana aan de Maasboulevard.
Het huidige vervallen zwemparadijsTropicana en het interieur van het oude Maasstion hebben overeenkomst, zo ontdekte Rob Noordhoek van Museum Rotterdam. Op de Facebookpagina van het Museum heeft hij de foto's bij elkaar gezet.
Het Maasstation in Rotterdam is in 1858 in gebruik genomen. Er zijn in die tijd in Nederland verschillende spoorbedrijven en met eigen lijnen. De spoorlijnen sluiten dan nauwelijks op elkaar aan. Het Maasstation is het eindpunt van de lijn Utrecht - Gouda - Rotterdam van de Nederlandsche Rhijnspoorweg Maatschappij.
Het Maasstation raakt in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd, maar een noodstation doet nog dienst tot 1953. In dat jaar wordt het station afgebroken. Er is dan al jaren één spoorwegmaatschappij in Nederland en de spoorlijnen gaan via het Centraal Station in Rotterdam.