nieuws

Drie verdachten beroving 9-jarig meisje vrij

Zomereik_Krimpen_3
Zomereik_Krimpen_3
ROTTERDAM - Drie van de vier verdachten van de beroving van een 9-jarig meisje in Krimpen aan den IJssel zijn vrijdag op vrije voeten gekomen. Dat heeft de rechter in Rotterdam besloten.

Een 17-jarige jongen blijft als enige vastzitten. Volgens het slachtoffer zou hij het meisje op de grond hebben gegooid. Eén jongen had dreigende taal geuit en de twee overigen stonden er alleen bij. Het meisje liep een zware hersenschudding op. Alle vier de jongens hebben ontkend.


Verhoor meisje

Het jonge slachtoffer is de afgelopen week door de politie gehoord in een speciaal studioverhoor. Daarin gaf zij aan dat een "lange blanke jongen" haar had opgetild, door elkaar geschud en op de grond gegooid. De drie andere verdachten hebben een getinte huidskleur.

Eén jongen had om geld gevraagd en haar bedreigd. De twee anderen zouden niets hebben gedaan. De rechter volgt nu deze verklaring van het meisje. De vrijlating is in juridische termen een schorsing. Dat betekent dat de hechtenis van het drietal tijdelijk is opgeschort, maar niet wordt opgeheven.

Niet bij speeltuin

Aan de schorsing zijn wel voorwaarden verbonden. De drie jongens die voorlopig vrij zijn moeten wegblijven van het speeltuintje aan de Zomereik in Krimpen, waar de beroving plaatsvond. Ook mogen zij geen contact opnemen met het slachtoffer. Verder moeten zij zich houden aan aanwijzingen van de jeugdreclassering.
De Rotterdamse rechter heeft justitie gevraagd voorzorgsmaatregelen te treffen als de drie jongens vrijkomen. De beroving van het kind heeft de afgelopen week tot grote commotie geleid in Krimpen aan den IJssel. Foto's van de jongens en hun namen werden op internet gezet.