nieuws

Wolf in Loveland in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Wolf In Loveland. Zo tegenstrijdig als de bandnaam, zo harmonieus klinkt de folkpop en -rock van de Rotterdamse band. De zevenkoppige groep is opgetrokken rond de pas 20-jarige singer-songwriter Jan Minnaard, die de Zeeuwse Belofte en medio 2012 ook de Grote Prijs van Zuid-Holland (categorie singer-songwriter) op zijn naam schreef.
Wolf In Loveland dus, een collectief met bijzondere, verstilde thuisopnames, die op het podium een volle meeslepende uitvoering krijgen. Een collectief ook met knappe liedjes als Tattoos en Nothing At All die overal tot hun recht komen. Na twee collecties van thuis geproduceerde liedjes (Welcome To en Homegrown) werkt de uit Zeeland afkomstige Rotterdammer nu met zijn band aan het officiële debuutalbum.
Jan Minnaard won de Zeeuwse Belofte in 2008 met zijn allereerste optreden en daarmee ook een jaar lang coaching van (Moss-frontman) Marien Dorleijn. Hij vormde daarna de groep Jay Minor & The Early Birds en nam een EP op in de studio van Excelsior-producer Frans Hagenaars, alvorens naar Rotterdam te verhuizen. In de havenstad verzamelde hij een grote groep muzikanten en ging verder als Wolf In Loveland, waarmee hij al snel de Grote Prijs van Zuid-Holland won in een afgeladen Rotown. De jury roemde onder meer de ontwapende presentatie, sterke liedjes en mooie tweede stem met fijne harmonieën. In de Grote Prijs van Nederland zijn Jan Minnaard en zijn muzikale discipelen doorgedrongen tot de semifinale. LiveXS vergelijkt de band met "de beste Schotse indiefolk en de rustige hoogtepunten van ons eigen Excelsior-label."
Na Jay Minor in 2010 riep VPRO 3voor12 in april 2012 ook Wolf In Loveland uit tot Hollandse Nieuwe. Het nummer Tattoos haalde bovendien het MusicFromNL Nederlands Elftal en de band opende bij Pop Aan Zee in Zeeland voor Megafaun. Nu neemt het collectief de tijd om te werken aan de plaat, video en uitgebreid artwork. Wat de verdere toekomst moet brengen? "In een paar Volkswagenbusjes het continent over. Dat is de droom", vertelde de songwriter in een interview. De nummers en het personeel heeft hij al, nu nog de busjes en het
benzinegeld bij elkaar spelen.
Wolf In Loveland is:
Jan Minnaard - Gitaar, zang en songwriting
Bas van Holt - Gitaar, banjo en backings
Tim van der Burg - Gitaar en synthesizers
Ruben Trouborst - Basgitaar
Stijn DeSchuymer – Drums
Merel Moelker - Backings
Janine van Osta - Backings