nieuws

Sparta kan kampioenschap vergeten

ROTTERDAM - Sparta is in de uitwedstrijd bij concurrent Helmond Sport niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Door dat resultaat haakt de ploeg van trainer Henk ten Cate definitief af in de strijd om de titel in de eerste divisie. Koploper FC Volendam won met 1-3 bij Excelsior en heeft een voorsprong van zes punten op de Rotterdammers.
Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de bezoekers, maar Steef Nieuwendaal kwam op aangeven van Iliass Bel Hassani net te kort om keeper Wouter van der Steen op de proef te stellen. Aan de andere kant was Samir Fazli gevaarlijk, maar zijn inzet belandde in het zijnet. Toch kwam de thuisploeg kort daarna op voorsprong na geschutter in de defensie van Sparta. Emrullah Guvenc profiteerde optimaal door doelman Nico Pellatz te verschalken: 1-0.
Voor rust kregen beide clubs nog een mogelijkheid. Pellatz kwam net op tijd uit zijn doel om Davy Brouwers van scoren te houden en een inzet van Sparta-spits Sandro Calabro was te zacht om Van der Steen te verontrusten.
In het eerste kwartier van de tweede helft viel er weinig te genieten, maar toch kwamen de gasten vanuit het niets toch op gelijke hoogte door een treffer van Steef Nieuwendaal: 1-1. Vijf minuten later was invaller Donovan Deekman dichtbij de 1-2, maar Van der Steen kon de bal voor de instormende aanvaller wegwerken. Calabro punterde even later net naast. Ook Helmond Sport werd weer eens gevaarlijk, maar niemand haalde de trekker over.
De Rotterdammers kregen vervolgens diverse kansen om op voorsprong te komen. Bel Hassani vond de vuisten van Van der Steen en Robert van Boxel schoot vrijstaand veel te gehaast naast. Sparta voerde de druk op het vijandelijke doel nog verder op, maar Calabro vond tot twee keer toe de keeper op zijn weg. Bel Hassani kreeg misschien wel de beste kans, maar hij produceerde een rollertje, waardoor het slechts 1-1 bleef.