nieuws

Gérard de Nooijer assistent-trainer FC Dordrecht

ROTTERDAM - Gérard de Nooijer wordt komend seizoen assistent-trainer bij FC Dordrecht. Dat heeft de club vrijdag na het competitieduel tegen De Graafschap (2-1) bekend gemaakt. De voormalig verdediger van Sparta, Feyenoord en FC Dordrecht blijft daarnaast gewoon als trainer verbonden aan voetbalvereniging Goes.
De amateurclub uit Zeeland komt uit in de zondag hoofdklasse. Ook zal De Nooijer werkzaamheden blijven verrichten voor de Jeugd Voetbalopleiding Zeeland (JVOZ).
Als speler maakte De Nooijer - samen met broer Dennis - vooral naam bij Sparta. Bij de Rotterdamse club speelde de oud-verdediger liefst tien seizoenen in het eerste elftal. Na een avontuur bij SC Heerenveen belandde hij in 2003 bij Feyenoord. Vervolgens sloot De Nooijer zijn loopbaan als speler af bij FC Dordrecht.
Technisch manager Marco Boogers is blij met de komst van De Nooijer: 'Gérard is een oud voetballer van FC Dordrecht, heeft hier stage gelopen voor zijn trainerscursus en het is ons opgevallen dat hij een toekomstige toptrainer is. Wij denken dat Gérard ons verder kan helpen. Als je kijkt hoe hij de JVOZ heeft opgezet, zo fantastisch, ik ben trots dat wij hem hebben binnengehaald.'
De komst van De Nooijer betekent niet het einde van Virgil Breetveld, de huidige interim-trainer van de Dordtenaren. 'Wij hebben Virgil ook een aanbieding gedaan. We zijn heel tevreden over hem. Ik hoop dat we met hem ook tot een akkoord komen om als assistent verder te gaan,' aldus Boogers.
FC Dordrecht zoekt voor komend seizoen nog naar een hoofdtrainer.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl