nieuws

Excelsior Maassluis kroont zich tot kampioen

ROTTERDAM - Excelsior Maassluis speelt komend seizoen op het hoogste amateurniveau van Nederland. De 'tricolores' wonnen zaterdagmiddag met 3-1 van Alexandria '66 en kroonden zich twee speelronden voor het einde al tot kampioen van de hoofdklasse B. Dankzij deze prestatie promoveert Excelsior Maassluis naar de topklasse.
Aan winnen alleen had de ploeg van trainer Cesco Achterberg zaterdag niet genoeg. De formatie was ook afhankelijk van het resultaat in Hendrik-Ido-Ambacht, waar nummer twee ASWH het opnam tegen subtopper Hoek. Tot blijdschap van veel Excelsior Maassluis aanhangers was ASWH niet opgewassen tegen de Zeeuwen (1-3).
Alexandria '66 is door de 3-1 nederlaag tegen de kersverse kampioen veroordeeld tot nacompetitie. Slechts Nivo Sparta en Nieuw Lekkerland eindigen onder de Rotterdammers, die vorig seizoen nog in de eerste klasse speelden. ASWH zou weleens naast eventuele promotie kunnen grijpen, aangezien Hoek de ploeg tot op één punt is genaderd. Ook RVVH kan nog tweede worden. De Ridderkerkers hebben drie punten minder dan ASWH.
Overige uitslagen hoofdklasse B: Stedoco - Heinenoord 1-3, Zwaluwen - XerxesDZB 1-1, Kloetinge - Smitshoek 1-3, Nivo Sparta - Achilles Veen 5-2.
Eerste klasse B
In 1B loopt Deltasport één punt uit om mede-kampioenskandidaat Rijnvogels. De Vlaardingers speelden namelijk met 1-1 gelijk tegen Voorschoten '97, maar zagen Rijnvogels zelfs verliezen. FC 's-Gravenzande was met 3-1 te sterk voor de huidige nummer twee.
Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Deltasport vier punten voorsprong op Rijnvogels. De derde plaats lijkt naar Spijkenisse te gaan. Zaterdag werd er weliswaar niet gewonnen (2-2 tegen Vitesse Delft), maar de voorsprong op 's-Gravenzande is één punt. Bovendien heeft Spijkenisse nog een duel tegoed.
Benschop lijkt gedegradeerd. Na de 1-1 tegen GHC is de achterstand op nummer twaalf Vitesse Delft acht punten. Benschop heeft nog drie duels te spelen. Ook Geinoord verkeert in problemen, alhoewel zij slechts één punt achter Vitesse Delft staan.
Overige uitslagen eerste klasse B: DSVP - BVCB 1-2, Nootdorp - SHO 2-1, RCL - Geinoord 2-1.
Eerste klasse C
In 1C blijft de kampioensstrijd onverminderd spannend. Zaterdagmiddag nam Oranje Wit de koppositie over van Pelikaan, dat met 1-0 verloor van GPC Vlissingen. Oranje Wit was juist wel in vorm, getuige de 4-0 zege op Almkerk.
VVGZ, dat met 0-0 gelijkspeelde tegen LRC, heeft hetzelfde puntenaantal als de ploeg uit Dordrecht, maar speelde een wedstrijd meer. LRC - VVGZ was een heuse topper, aangezien LRC na 23 wedstrijden de derde plek inneemt. De Leerdammers hebben één punt minder dan Oranje Wit. Pelikaan bevindt zich in hetzelfde schuitje als LRC, ook zij hebben slechts een punt achterstand.
Onderin 1C is de strijd ook nog spannend. Hekkensluiter Terneuzense Boys boekte een hele belangrijke overwinning op Heerjansdam (2-0), maar de achterstand op GPC Vlissingen blijft drie punten. Ook Altena, de nummer twaalf, won. Alblasserdam werd met 3-2 verslagen. Altena en GPC speelden wel al 24 wedstrijden, één meer dan de ploeg uit Terneuzen.
Overige uitslagen: Roda Boys - De Zwerver 0-3, Sliedrecht - Drechtstreeek 4-1.