nieuws

PKC/Hagero landskampioen na winst op Fortuna

PKC
PKC
ROTTERDAM - PKC/Hagero is voor het eerst sinds 2005 weer kampioen van Nederland geworden. De Papendrechters wonnen in de finale in Ahoy met 20-19 van Fortuna/MHIR. In de afgelopen twee jaar stond PKC ook in de eindstrijd, maar trok de ploeg aan het kortste eind.
De formatie van coach Jan de Jager begon wel heel stroef aan het duel met Fortuna. De ploeg uit Delft kwam al snel op een 4-0 voorsprong. Even later was de marge zelfs vijf punten (7-2), maar daarna kwam het nerveus ogende PKC toch langzaam terug in het duel. Bij rust waren beide ploegen zelfs weer in evenwicht: 10-10.
In de tweede helft had PKC een paar keer een marge van twee punten, maar Fortuna weigerde te capituleren. Een spannende slotfase volgde. Bij een stand van 18-18 kwam de ploeg van coach Ard Korporaal op een 18-19 voorsprong en dreigde een nieuwe nederlaag in Ahoy voor PKC. Richard Kunst maakte weer gelijk, waarna routinier Mady Tims voor opluchting en feest zorgde in het Papendrechtse kamp: 20-19. Het is de achtste landstitel voor PKC.
De A1 van PKC prolongeerde eerder op zaterdag al de titel door met 19-24 te winnen van DOS '46.