nieuws

Buurt verbaasd over vrijlating verdachten beroving

ROTTERDAM - In Krimpen aan den IJssel is de buurt nog lang niet klaar met de beroving en zware mishandeling van het 9-jarige meisje. Vrijdag werden drie van de vier verdachten door de rechter op vrije voeten gesteld.
In de buurt van de Zomereik - waar het gewelddadige incident bij het speeltuintje plaatsvond - is met verbazing gereageerd op de vrijlating. Er wordt in de wijk veel over gesproken. Wat de buurtbewoners betreft, verdienen alle vier de jongens straf.
Dat maakten enkelen van hen ook bekend op sociale media. Op Facebook werd een foto gepost om de 'helden van Krimpen' aan de schandpaal te nagelen. Nu er drie weer vrij zijn, is de kans op een wraakactie van het groepje aanwezig, zo wordt gevreesd.
De tieners staan bekend als echte straatschoffies: "Geen nette jongens, zoals in de krant stond. Daar moesten we erg hard om lachen, omdat we beter weten," aldus een bekende van één van de jongens.
Het viertal hangt volgens haar altijd rond in de speeltuin of in de bosjes er omheen. De drie vrijgelaten jongens mogen zich daar nu niet meer laten zien, maar volgens een andere buurtbewoner is van extra toezicht op de speelplaats nog geen sprake.