nieuws

Cosco Pride in Rotterdamse haven

ROTTERDAM - Het containerschip Cosco Pride is volgens de Environmental Ship Index het duurzaamste schip dat vorig jaar arriveerde in de haven van Rotterdam. Ter ere van de eerste prijs organiseerde de Chinese rederij afgelopen weekend een bijeenkomst op de brug van het schip. 
De scheepseigenaar werd onder anderen toegesproken door Fer van de Laar van het World Port Climate Initiative, de organisatie die de schepen indexeert. Hij noemde Cosco ‘een voorbeeld voor de scheepvaart’. De Haven van Rotterdam voert met haar Green Award nog steeds wereldwijd de boventoon als het op veiligheid aankomt.

Nummer 1

World Port Climate Initiative waardeerde Cosco Pride met 51 van de 100 te verkrijgen punten en was daarmee 0,3 punt beter dan nummer 2; de Wilson Newcastle. Dat kwam door de zogenaamde TIER II hulp- en hoofdmotoren (huidige strengste emissie eisen voor NOx) en het gebruik van brandstof met een laag zwavelgehalte (onder 0,1%) in havens. Verder heeft het schip een Energy Management Plan en een walstroomaansluiting. Cosco Container Lines heeft vijf schepen staan in de Rotterdamse top tien van duurzaamste schepen in 2012.