nieuws

De eland

elandtekening
elandtekening
ROTTERDAM - De eland, een hyenadrol, het Onkruidboek en vogels kijken in Chris Natuurlijk van 4 meiafbeelding: Jeroen Helmer Ark Natuurontwikkeling
Een eland in de Biesbosch? Misschien vinden we het over 25 jaar heel gewoon dat er in de Biesbosch elanden wonen, net zoals bevers nu. De eland zou zich prima thuis voelen in dit natuurgebied.Over de eland gaat het dit keer in De Delta, wilder dan je denkt. Chris Natuurlijk maakt deze serie in samenwerking met ARK Natuurontwikkeling. Het gaat over wilde dieren die soms dichterbij wonen dan je denkt of die op het punt staan de regio te betreden.
WIN EEN SAFARI DOOR JE EIGEN REGIO!
'De Delta, wilder dan je denkt', zit boordevol informatie over interessante diersoorten. Tijdens de serie kun je meedoen aan een prijsvraag, waarmee een safari door de regio is te winnen! Vul de volgende slagzin aan en stuur deze op naar info@ark.eu
DE DELTA IS WILDER DAN JE DENKT, OMDAT..............................
Wel eens een mammoet geroken? Of een hyenadrol? In het Natuurhistorisch Museum Rotterdam kun je dit keer niet alleen kijken, maar ook ruiken. Want in de vitrines ligt naast de fossiele hyenadrol, ook een verse drol van een hyena uit Diergaarde Blijdorp. Alle vondsten van zoogdieren uit het Pleistoceen zijn gedaan door amateurarcheologen. Chris Natuurlijk kijkt haar ogen uit en probeert te omschrijven hoe een drol van een hyeana ruikt. "Kijk eens wat ik gevonden heb!" heet de tentoonstelling in het Natuurhistorisch.
Onrkruid, wat doe je ermee? Platspuiten die hap? Of opeten, er verf van maken, kleding? Met het Onkruidboek in de hand gaat Chris Natuurlijk in het park op zoek naar onkruid. Jim de Jong, van het Rotterdamse restaurant De Jong, zoekt mee naar onkruid om te eten. Caroline Zeevat, een van de samenstellers van het Onkruidboek, vertelt hoe je onkruid herkent en wat er allemaal wel en niet mee kan.
Vogels spotten? Dat kan van 4 tot en met 12 mei in de Nationale Vogelweek. Dan zijn er talloze excursies, wandelingen en workshops. Luister zaterdag in Chris Natuurlijk wat je kunt doen.
Over Chris Natuurlijk!
Waar hoor je over mooie parken, goede boeken, of leuke wandelingen? Wat is de beste plek om duurzaam te dansen? Festivals, evenementen, lezingen en tentoonstellingen. Je hoort er meer van bij Chris Natuurlijk!

Elke zaterdag van 08.00 tot 09.00 op 93.4 Radio Rijnmond