Excelsior heeft met verdediger El Yaakoubi eerste aanwinst voor nieuw seizoen binnen

Excelsior heeft de eerste nieuwe speler voor het nieuwe voetbalseizoen vastgelegd. De 25-jarige verdediger Redouan El Yaakoubi komt over van Telstar en tekent voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar.

El Yaakoubi komt uit Utrecht en begon bij amateurclub Elinkwijk. Via De Meern kwam hij pas op zijn 21ste bij Jong FC Utrecht terecht. Na twee seizoenen maakte hij de overstap naar Telstar.

"Excelsior kwam in december op mijn pad. De club liet merken dat ze echt goed hebben gekeken wat voor speler ze binnenhalen. Excelsior heeft een plan en dat sprak mij aan. Het gevoel was goed en daarom heb ik nu al besloten dat ik dit moet doen", laat El Yaakoubi op de clubwebsite van de Kralingers weten.

Kalmte en rust

De Utrechter speelde de afgelopen jaren op verschillende posities, maar geeft de voorkeur aan het centrum. "Maar ik kan ook als rechtsback of verdedigende middenvelder uit de voeten. Ik denk dat ik op een niveau ben, dat ik rust en kalmte uitstraal op het veld en andere jongens kan meenemen.’’

Algemeen directeur Ferry de Haan is blij met de eerste versterking voor volgend seizoen. "Wij willen vanaf volgend jaar weer fris en herkenbaar voor de dag komen en zijn nadrukkelijk op zoek naar spelers die bij deze ambitie passen."

Op vrijdag 16 april speelt El Yaakoubi met Telstar tegen zijn nieuwe club Excelsior.

Meer over dit onderwerp:
EXCELSIORROTTERDAM SPORT
Deel dit artikel:

Reageren