nieuws

Karen Lovely in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - United by Music is een organisatie die getalenteerde mensen met een verstandelijke beperking de kans geeft om op te treden voor een groot publiek. Dit gebeurt in samenwerking met gerenommeerde Amerikaanse artiesten als Candye Kane, Lady A. White en nu ook Karen Lovely.

De 44-jarige blueszangeres Karen Lovely is een rijzende de ster in de bluesscene. Pas in 2007 begon ze met het professioneel zingen van de blues. Haar debuutalbum 'Lucky Girl' verscheen in 2008 en piekte meteen aan de top van de blues en roots charts. Met de release van de opvolger 'Still the Rain' (2010) werd het succes alleen maar groter. Ook deze plaat stond bovenaan verschillende blues en roots charts en ze sleepte een rits nominaties binnen bij de 2011 BMA's (Blues Music Awards): Best Contemporary Blues Female Artist, Best Contemporary Blues Album en Best Song.
In Live uit lloyd speelt ze met haar band bestaande uit Leonard Griffie (gitaar), Lisa Mann (6-string bass) en Taylor Murphy (drums). Verder spelen United by Music-muzikanten Albertine Beekhuis en Arthur Shorty een nummer mee met Karen.
In de studio zijn verder ook de mensen van de Amerikaanse tak van United by Music North America aanwezig, Amanda Gresham en Barbara Hammerman.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl