nieuws

Doorboorde eend zwemt nog altijd rond

ROTTERDAM - De Sliedrechtse eend die enkele weken terug is doorboord met twee pijlen zwemt nog altijd rond. Ondanks haar verwondingen heeft niemand het dier weten te vangen.
De eend wordt door buurtbewoners vaak gezien, maar te pakken krijgen lukt niet. Medewerkers van de gemeente, politie, brandweer en dierenambulance hebben al verschillende pogingen gedaan.
"Ook tot onze stomme verbazingen zwemt en vliegt het beestje nog in het rond," zegt Henk de Heer van de dierenambulance. "Dat betekent dat er geen vitale functies zijn geraakt."
Stress
Ook bewoners en passanten proberen de eend vaak te pakken te krijgen. De Heer: "Dat maakt haar alleen maar gestresst. Ze ziet ons als een bedreiging."
Reden voor de dierenambulance om de reddingsoperatie voor de gewonde eend begin april stil te leggen en bewoners op te roepen het dier zoveel mogelijk met rust te laten. "We gaan pas verder als ze weer rustig is."
De dierenambulance hoopt de doorboorde eend tijdens de komende broedperiode te vangen, als ze de eieren op haar nest beschermt.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl