nieuws

‘Harde aanpak hangjeugd Hordijkerveld werkt’

ROTTERDAM - De rust lijkt definitief teruggekeerd in Hordijkerveld. Drie maanden sinds een groep hangjongeren in de wijk in Rotterdam-IJsselmonde hard wordt aangepakt, is de overlast volgens bewoners flink afgenomen.
"We zijn blij dat bewoners merken dat de overlast afneemt,” zegt Luuk Wilson, deelraadsvoorzitter van IJsselmonde. “We doen het voor hen, al is het werk nog niet klaar."
Mocht de overlast in de zomerperiode toenemen, dan zullen er volgens Wilson opnieuw maatregelen worden getroffen, zoals extra politieagenten om te surveilleren.

Terreur

Bewoners in en rond de straten Stormerdijk en Huigendijk en de omgeving van de Reyerdijk, Kerstendijk en Susannadijk klagen al lange tijd over de terreur die een groep van ongeveer 30 jongeren uitoefenen in de wijk. De hangjongeren zorgen niet alleen voor overlast, maar zouden ook bewoners hebben bedreigd en woninginbraken hebben gepleegd.
Hierop besloten de politie, de deelgemeente IJsselmonde en de gemeente Rotterdam tot een zero-tolerance-beleid. Er zijn mobiele toezichtscamera's ingezet en er surveilleren polilitiemensen in burger en uniform. Daarnaast houden mensen van Stadstoezicht een oogje in het zeil en worden bankjes in een park weggehaald.