nieuws

Verbeek in hoger beroep één duel geschorst

Verbeek
Verbeek
ROTTERDAM - Oud-Feyenoord trainer Gertjan Verbeek is door de commissie van beroep geschorst voor zijn uitlatingen in februari over de aanklager betaald voetbal. De huidige trainer van AZ heeft een schorsing van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, opgelegd gekregen.
Door de schorsing zal Verbeek vrijdag de wedstrijd tegen SC Heerenveen vanaf de tribune moeten volgen. De tuchtcommissie bestrafte de trainer in maart met één duel voorwaardelijke schorsing, maar Verbeek tekende beroep aan tegen die straf. De commissie van beroep besloot aan de hand van nieuw verkregen geluidsopnamen de straf te verhogen.
Verbeek noemde de aanklager op de website van AZ onder meer 'respectloos, denigrerend en neerbuigend, maar vooral verschrikkelijk subjectief.' Ook in interviews met Eredivisie Live en Voetbal International deed Verbeek dergelijke uitspraken. De trainer was het niet eens met de manier waarop AZ-verdediger Nick Viergever werd geschorst na de rode kaart die hij opliep in de wedstrijd tegen Feyenoord, op 10 februari van dit jaar.