nieuws

5 jaar cel voor tien aanrandingen in Dordrecht

rechtbank_Dordrecht
rechtbank_Dordrecht
ROTTERDAM - Een 36-jarige serie-aanrander is door de Dordtse rechtbank veroordeeld tot vijf jaar celstraf. Volgens de rechtbank heeft hij zich vergrepen aan tien vrouwen.
De man bekende tegen de politie eerder negen van de tien aanrandingen. Justitie verdacht hem van 14 zedendelicten en eiste zeven jaar cel.
Donkere tunneltjes
Hij sloeg de afgelopen twee jaar altijd 's nachts toe als hij na een avondje stappen beschonken naar huis fietste. De man koos zijn slachtoffers vooral in tunneltjes op de route tussen de binnenstad naar Krispijn en Sterrenburg.
Hij liep eind vorig jaar tegen de lamp toen hij een lokagente aanviel. Die gaf de aanrander een vuistslag en wist hem te arresteren. In de uitspraak van de rechter werd de inzet van de lokagente goedgekeurd als opsporingsmiddel.
'Ik dacht, dit is niet goed'
De getrouwde vader van een 6-jarig meisje zei eerder tegen de rechter dat hij nog steeds niet weet wat hem toen bezielde. Hij had een blanco strafblad.
"Vlak voor ik die aanrandingen pleegde, dacht ik, dit is niet goed. Maar ik deed het toch. Het gebeurde in een soort waas. Ik denk dat alcohol en grote druk op m'n werk een rol speelden, maar ik wil graag weten wat ik mankeer".