nieuws

Binnenvaartschippers stellen blokkade Volkerak uit

ROTTERDAM - De aangekondigde blokkade van de Volkeraksluizen door binnenvaartschippers gaat voorlopig niet door. De schippers zijn tevreden met de toezeggingen van verkeersminister Schultz en overleggen woensdag over vervolgstappen.
De 25 tot 30 schepen die zouden meedoen met de blokkade, blijven wel bij de sluizen liggen. Mogelijk wordt er later alsnog een blokkade opgeworpen.
Onder de kostprijs
Dinsdagmiddag maakten de schippers bekend dat ze de belangrijke vaarroute tussen Rotterdam en Antwerpen woensdag wilden blokkeren.
Volgens de schippers worden ze gedwongen om vracht te vervoeren onder de kostprijs. Ze zeggen dat het zo niet langer kan en eisten ingrijpen van minister Schultz.
België en Duitsland
De minister beloofde dinsdag dat ze de nijpende situatie van de schippers onder de aandacht van haar Europese collega's brengt. Ook heeft ze de Duitse verantwoordelijke minister om steun gevraagd.
Het grote probleem in de binnenvaart is dat er als gevolg van de economische crisis weinig lading is. Daardoor worden de schippers gedwongen om onder de prijs te werken, wat velen van hen in financiële problemen brengt.