nieuws

Laatste schoolzwemles Hardinxveld-Giessendam

ROTTERDAM - In zwembad De Duikelaar in Hardinxveld-Giessendam is woensdagochtend de laatste schoolzwemles gegeven. Het schoolzwemmen kost volgens de scholen relatief veel geld en schooltijd en daarom wordt het wegbezuinigd.
De directeuren van de basisscholen in de gemeente werd gevraagd om mee te denken over bezuinigingen. Zij waren het vrij snel eens. Schoolzwemmen is gewoon te tijdrovend. “Je schrikt ervan hoeveel tijd het vervoeren, omkleden en het zwemmen kost. Die tijd kunnen de scholen goed gebruiken, want ook wij moeten steeds resultaatgerichter gaan werken.”, aldus Jan Vink, woordvoerder namens de schooldirecties.
Daarnaast vraagt Vink zich af of het niet meer een taak van de ouders is om kinderen te laten wennen aan het zwembad.

Teleurstelling

Voordat de laatste les begon kregen de zwemleraren nog een afscheidscadeautje aangeboden door de kleuters. Die zijn zwaar teleurgesteld door het afschaffen van het schoolzwemmen.
“Echt heel jammer”, zeggen de kinderen. “Schoolzwemmen is gewoon heel leuk. We doen altijd leuke dingen.” Ook badmeester Sjaak Suvaal deelt die teleurstelling. Hij geeft al 15 jaar les in zwembad de Duikelaar. “Het is ontzettend zonde. De kinderen hebben er zoveel plezier in. En je ziet ze echt enorm vooruit gaan en met veel meer zelfvertrouwen beginnen aan de gewone zwemlessen.”
Wat het schrappen van de schoolzwemlessen voor zwembad de Duikelaar gaat betekenen is nog niet duidelijk.