nieuws

Schiedamse kapperszaak opnieuw leeggeroofd

ROTTERDAM - Voor de tweede keer in een week tijd is de Schiedamse kapperszaak Hair en Tools leeggeroofd. Opnieuw zijn inbrekers door een raam naar binnen gekomen en hebben ze de overige kappersspullen meegenomen.
De schade van de inbraken loopt in de duizenden euro's. Kapster Kelly Kooijman denkt dat het om dezelfde inbrekers gaat als bij de inbraak van afgelopen weekend. "Misschien zijn ze tijdens de eerste inbraak gestoord en daarom teruggekomen voor de andere producten.”
De dieven hebben bij de eerdere inbraak dure potjes crème en haarproducten laten liggen. Die zijn deze keer wel meegenomen. Bij de inbraak van afgelopen weekend waren de scharen en tondeuses al meegenomen.

Schaarloos

Om toch te kunnen knippen nam Kooijman haar eigen setje scharen mee naar de kapperszaak. "Het is heel erg, maar ook deze scharen hebben de inbrekers nu buit gemaakt." Kooijman is op dit moment een kapster zonder schaar. “Dat is nogal lastig”, zegt de 25-jarige als understatement. Donderdag gaat ze nieuwe scharen uitzoeken.
Ondanks de tegenslagen gaat de geplande opening van de nieuwe kapperszaak op 30 april gewoon door. "We zullen hard aan de slag moeten, maar ik laat me niet uit het veld slaan. We gaan er een feestje van maken."