nieuws

Rotterdamse vrouwen opgepakt voor verwaarlozen paarden

Archief
Archief
ROTTERDAM - De politie heeft twee vrouwen uit Rotterdam aangehouden voor het verwaarlozen van 29 paarden in Barendrecht.
De paarden zijn twee weken geleden weggehaald uit de wei bij de Navajo Ranch de Ziedewijdskade.
De politie heeft de dieren onderzocht en daaruit bleek dat ze sterk ondervoed zijn en ook andere medische problemen hebben.
Agenten hebben de vrouwen meegenomen omdat ze meer vragen hebben over de twee paarden.
De eigenaresse van de Ranch heeft in een reactie aan RTV Rijnmond laten weten dat op 11 april 2013 de dierenpolitie en diverse inspectiediensten 29 paarden in bewaring hebben genomen. De eigenaresse mocht 8 paarden, geiten en kippen houden op de Ranch. De eigenaresse geeft aan dat zij voor de aanvang van de strafzaak 2 paarden weer heeft teruggekregen tegen betaling van ongeveer € 10.000,-. Daarnaast geeft de eigenaresse aan dat de politierechter in Rotterdam haar een voorwaardelijke geldboete heeft opgelegd met een proeftijd van twee jaar. Volgens de eigenaresse vond de rechter o.a. dat er teveel paarden waren gestald op het stuk grond bij de Ranch.
De eigenaresse vindt dat haar geen schuld treft. Al voor de inbeslagname zou zij contact hebben opgenomen met de dierenbescherming om aan te geven dat er slecht verzorgde paarden aan een touw werden achtergelaten aan het hek bij haar Ranch. Volgens de eigenaresse heeft de dierenbescherming niets gedaan met haar melding en heeft zij daarom de paarden opgevangen.
De eigenaresse vindt het vervelend dat dit is gebeurd en benadrukt dat zij geen dierenbeul is, maar dat zij juist een groot dierenhart heeft. De eigenaresse wil graag verder met haar leven en deze dramatische gebeurtenis achter zich laten.