nieuws

Vlaardingse burgemeester Bruinsma stopt

ROTTERDAM - Burgemeester Tjerk Bruinsma stopt op 1 januari volgend jaar na twaalf jaar als burgemeester van Vlaardingen. Dat heeft hij donderdagmiddag bekend gemaakt. Bruinsma weet nog niet wat hij daarna gaat doen.
“Na bijna twaalf prachtige jaren in deze gemeente, waarin ik met veel plezier een onderdeel ben geworden van de Vlaardingse gemeenschap, is het tijd voor een nieuwe toekomst met nieuwe uitdagingen. Ik zie daarom af van een herbenoeming”, aldus Tjerk Bruinsma.
Gemeenteraadsverkiezingen
Burgemeester Tjerk Bruinsma maakt zijn aanstaande ontslag nu alvast bekend, zodat er voldoende tijd is een opvolger te zoeken vóór de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. De gemeenteraad van Vlaardingen krijgt dan een nieuwe burgemeester die fris aan een nieuwe raadsperiode kan beginnen.
Lang geworsteld
Burgemeester Tjerk Bruinsma heeft lang geworsteld met de vraag of hij door zou gaan voor een derde ambtstermijn van 6 jaar. Maar het burgemeesterschap vergt heel veel inzet en energie en hij vindt dat er na zoveel jaren een frisse wind welkom is in de gemeente.
De gemeenteraad is inmiddels van het besluit van burgemeester Bruinsma op de hoogte gebracht net als de medewerkers van de gemeente Vlaardingen. De gemeenteraad neemt het voortouw in het zoeken naar een geschikte opvolger.
Eerste gekozen burgemeester
De Vlaardingers kozen Tjerk Bruinsma als eerste burgemeester van Nederland in een referendum op 6 maart 2002. Door het burgemeestersreferendum was Bruinsma vanaf dag één een echte burgervader.
Foto 1: