nieuws

Oranje-ontbijt Nieuwe Binnenweg afgelast

ROTTERDAM - Het traditionele Oranje-ontbijt op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam wordt waarschijnlijk afgelast. Odile Hemmen van de winkeliersvereniging vindt het onverantwoord om een tram over de Binnenweg te laten gaan door de menigte.
Hemmen wil dat de tram van acht uur 's morgens tot vier uur 's middags niet rijdt: "Het is gevaarlijk met al dat achteloze volk dat onoplettend oversteekt en drentelt." Het hele tramtraject op kosten van de winkeliers van hekken voorzien vindt ze een te dure en halfwassen maatregel.
Als er niet snel een oplossing komt, blazen ze alle activiteiten en het Oranje-ontbijt aan de Nieuwe Binnenweg af.

Hekken

De RET zegt in een reactie dat afgelopen woensdag overleg is geweest tussen alle betrokken partijen, onder wie het vervoersbedrijf, de politie en de winkeliersvereniging. "Afgesproken was toen dat er hekken achter de kramen geplaatst zouden worden, ter bescherming", zegt een
RET-woordvoerder. "Daardoor had het ontbijt kunnen doorgaan én had de tram kunnen rijden. Een dag later kwam de winkeliersvereniging daarop terug."

Hulpdiensten

De RET wijst erop dat de Nieuwe Binnenweg een belangrijke weg is op de route van de hulpdiensten. "Bovendien vinden wij het belangrijk om op dagen als deze mensen door de stad te kunnen vervoeren."