nieuws

Leefbaar eist inzage rapport toeslagenfraude Bulgaren

Geld
Geld
ROTTERDAM - Maarten Struijvenberg van Leefbaar Rotterdam eist alsnog inzage in een Rotterdams rapport over de toeslagenfraude door Bulgaren. Het rapport van het Regionaal Informatie- en Expertisecentrum Rotterdam-Rijnmond is nooit naar de gemeenteraad van Rotterdam gestuurd.
Het onderzoek lekte onlangs uit in de media. Uit het rapport blijkt dat staatssecretaris Weekers van Financiën al in mei vorig jaar op de hoogte had kunnen zijn van grootschalige fraude met huur- en zorgtoeslagen door Bulgaren in met name Rotterdam.
Uit de media
Struijvenberg is er niet blij mee dat hij het rapport via de media moest inzien. Hij wil weten wat de gemeente gaat doen om te voorkomen dat Bulgaren hier komen om te frauderen met toeslagen.
Meer tijd voor staatssecretaris
Staatssecretaris Weekers krijgt overigens meer tijd om alles over de toeslagenfraude op papier te zetten. De Tweede Kamer wilde uiterlijk donderdagavond weten wat Weekers wist met van de grootschalige fraude met huur- en zorgtoeslagen door Bulgaren. Weekers zegt dat het hem dan niet meer lukt om duidelijkheid te geven.
Vorig jaar al bekend
Volgens de Belastingdienst was vorig jaar al bekend dat Bulgaarse bendes fraude pleegden. Dat gebeurde nadat de gemeente Rotterdam de fraude had ontdekt. Volgens Weekers klopt het dat de fiscus op de hoogte was, maar dat hij niet is ingeseind.
De oppositie in de Tweede Kamer heeft hem nu tot 4 mei te tijd gegeven om in een brief te vertellen hoe het zit. Op 14 mei is er dan een Kamerdebat.