nieuws

Nu al tropische temperatuur in Rotterdam

ROTTERDAM - Vanaf zondag is het nieuwe tropische Vlinderparadijs in Diergaarde Blijdorp voor iedereen toegankelijk. Het is het grootste vlinderverblijf van Europa. Amazonica is het Jubileumgeschenk van de Vrienden van Blijdorp wegens hun 50-jarig bestaan.
Amazonica is gevestigd in een koepelvormig gebouw van 2500 vierkante meter met een constante temperatuur van 28 graden. In dit tropisch paradijs fladderen er in de naaste toekomst duizenden kleurige Zuid-Amerikaanse (Costa Rica) vlinders rond.
Het publiekspad loopt langs rivieroevers met tropische beplanting en heerlijk geurende bloemen. Vanaf een grote zandbank, midden in de rivier, is het leven in en om het water te bekijken, zoals de reusachtige bladeren van de reuzenwaterlelie Vicotoria Amazonica de indrukwekkende anaconda maar ook de piranha's en sierlijke zoetwaterogen die in het ondiepe water langs de oevers leven.
In de houten (tropische) hutten wordt ook educatie gegeven en er is een pleintje waar men kan zitten en genieten van al het moois.