nieuws

Hoofdsponsor Sparta: 'Alleen door bij promotie'

Calabro-Sparta
Calabro-Sparta
ROTTERDAM - MTS Europroducts overweegt niet om toch door te gaan als hoofdsponsor van Sparta als de club niet promoveert. Dat heeft directeur Gerrit Maliepaard van dat bedrijf tegen RTV Rijnmond gezegd.
Toen MTS Europroducts voor het vorige seizoen hoofsponsor werd, werd contractueel vastgelegd dat het bedrijf er een derde jaar aan vast zou plakken als Sparta zou promoveren naar de eredivisie. 'Wij zijn van plan ons aan die afspraak te houden', aldus Maliepaard.
'Natuurlijk hoop ik dat Sparta komend seizoen op het hoogste niveau speelt en wij op het shirt staan, maar als dat niet gebeurt respecteren wij de gemaakte afspraken. Bovendien zijn de marktomstandigheden zodanig verandert dat ik voor het bedrag dat ik nu jaarlijks aan Sparta betaal, gegarandeerd op het shirt van een eredivisieclub kan staan.'
Maliepaard en Sparta zaten donderdag met elkaar om tafel om de samenwerking te evalueren. Bij dat gesprek waren namens de Kasteelclub trainer Henk ten Cate en Charles van der Steene aanwezig. De commercieel manager laat weten zich te oriënteren op een eventuele nieuwe hoofdsponsor, maar pas concreet te kunnen handelen als definitief zeker is op welk niveau Sparta volgend seizoen speelt.