nieuws

FC Dordrecht kansloos onderuit in Sittard

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft de uitwedstrijd bij Fortuna Sittard met 3-1 verloren. De ploeg van interim-trainer Virgil Breetveld kon geen moment aanspraak maken op een goed resultaat. Toch blijven de Dordtenaren in de race om nacompetitievoetbal, omdat concurrent FC Oss thuis met 1-2 verloor van Helmond Sport.
Op het slechte veld kon Fortuna Sittard in de eerste helft het beste uit de voeten. Patrick Nkoyi mikte al vroeg in het duel net naast. De thuisploeg zocht de aanval, maar kwam pas op voorsprong na een enorme blunder van Josimar Lima. Hij probeerde keeper Warner Hahn te bereiken op het natte veld, maar hield er geen rekening met dat de bal niet goed rolde. Prince Rajcomar profiteerde optimaal en zorgde voor een verdiende Limburgse voorsprong: 1-0.
Ook na dat doelpunt bleef Fortuna de bovenliggende partij en kreeg het de ene na de andere hoekschop. Toch bleef het tot aan de rust 1-0, ook omdat FC Dordrecht-spits Lars Veldwijk in kansrijke positie geen kans zag de bal binnen te werken.
In de tweede helft liep Fortuna Sittard wel snel weg van de gasten. Ramon Voorn verdubbelde de score, waarna Nkoyi er even later zelfs 3-0 van maakte. Met die treffer was het duel in Sittard beslist. Gek genoeg kreeg FC Dordrecht na die genadeklap wel kansen. Dertien minuten voor tijd maakte invaller Fouad Idabdelhay uit één van die mogelijkheden nog 3-1.
FC Dordrecht blijft negende in de eerste divisie en kan nacompetitievoetbal komende vrijdag veiligstellen in de thuiswedstrijd tegen Almere City FC.
Fortuna Sittard - FC Dordrecht: 26' Prince Rajcomar 1-0, 55' Ramon Voorn 2-0, 65' Patrick Nkoyi 3-0, 77' Fouad Idabdelhay 3-1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl