nieuws

Sparta en Excelsior in evenwicht op Kasteel

ROTTERDAM - De Rotterdamse derby tussen Sparta en Excelsior op het Kasteel is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. De ploeg van trainer Leon Vlemmings kwam al vroeg in het duel op voorsprong, maar Sparta kon na rust een tweede nederlaag dit seizoen tegen de laagvlieger voorkomen.
De thuisploeg begon scherper aan het duel dan de Kralingers. Een schot van Sandro Calabro kon ternauwernood worden gered door doelman Jordy Deckers en een vrije trap van Iliass Bel Hassani ging net naast het vijandelijke doel. Na die mogelijkheden kwamen de bezoekers uit de eerste de beste aanval op voorsprong. Mick van Buren verschalkte keeper Nico Pellatz na een uitstekende aanval: 0-1.
Sparta overtuigde na die tegenvaller niet tegen de stadgenoot. Toch kreeg de ploeg wel kansen om op gelijke hoogte te komen. Donovan Deekman faalde en ook Mario Bilate en Bel Hassani vonden het net niet.
Pal na rust kreeg Excelsior de kans om de score te verdubbelen, maar Elvis Manu miste vrij voor Pellatz. Na een kleine twintig minuten in de tweede helft kwam Sparta wel op gelijke hoogte. Bel Hassani passeerde Deckers uit een vrije trap: 1-1.
Na dat doelpunt werd het elftal van trainer Henk ten Cate sterker. Deekman had weinig geluk toen zijn knal via de vingertoppen van Deckers de lat als eindbestemming had. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansjes, maar gescoord werd er niet meer.
Sparta - Excelsior: 13' Mick van Buren 0-1, 63' Iliass Bel Hassani 1-1.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl