nieuws

Grote brand bij Milieuservice in Strijen + VIDEO

ROTTERDAM - Bij Milieuservice Hoeksche Waard in Strijen heeft zaterdagmiddag een grote brand gewoed. Het gaat om een loods van 40 bij 50 meter groot die volledig in de brand staat. In de loods lag huisafval opgeslagen.
De brand brak aan het begin van de middag uit in een loods met huisvuil aan Christiaan Huygensstraat. Burgemeester Aart-Jan Moerkerke van Strijen was een van de eersten die de brand in de loods opmerkte en naar alarmnummer 112 belde. Moerkerke woont zelf vlak achter de loods.
Metingen
Bij de brand kwam veel rook vrij, de rookwolk was te zien in de wijde omgeving. Rond 15.00 uur was de brand onder controle. Uit metingen die door meetploegen zijn uitgevoerd blijkt dat er asbest is vrijgekomen. Volgens de politie zijn er alleen kleine hoeveelheden asbest gemeten op het terrein van de Milieuservice. In de verdere omgeving en in de nabijgelegen wijk zijn geen gevaarlijke stoffen aangetroffen.
Uit de rook
Brandweermensen uit de Hoeksche Waard, Alblasserwaard en Dordrecht hielpen de brand te bestrijden. Mensen in de nabijgelegen wijk hoefde hun huis niet uit, maar de politie adviseerde hen wel om uit de rook te blijven.
luchtfoto Wilma de Jong