nieuws

Waarom is het prins carnaval en geen koning carnaval?

15-05-carnaval.jpg
15-05-carnaval.jpg
ROTTERDAM - Tijdens de uitzending van Vraag Het De Bieb van zaterdag 27 april werd de volgende vraag gesteld:Rob van der Meer: Waarom is het prins carnaval en geen koning carnaval?Luister iedere zaterdag van 12.00 tot 14.00 naar Vraag Het De Bieb voor nieuwe vragen en antwoorden
Een koning is een vorstelijke titel, gekoppeld aan een koninkrijk. De koning is een staatshoofd. De titel prins of prinses heeft diverse betekenissen. Het kan duiden op iemand van het koninklijk huis, zoals prinses Amalia. Het kan ook een adellijke titel of een kerkelijke titel zijn. De titel Prins Carnaval is folkloristisch. Het is dus geen koning Carnaval omdat hij of zij geen staatshoofd is. De titel koning is exclusiever dan die van prins.
Tijdens het zoekwerk naar dit antwoord vroeg DJ Okkie zich af of je een adellijke titel ook kunt kopen? Normaal gesproken verkrijg je een titel wanneer je trouwt met iemand van adel. Maar op internet blijken er aanbiedingen te bestaan om titel te kopen. Niet in Nederland, wel in Groot-Brittannië of Duitsland. De vraag is welk wat de waarde is van zo’n titel en of je niet gewoon wordt opgelicht… Trouwen met ene prinses is een snellere manier om adellijk te worden.