nieuws

Oranje Wit loopt uit op concurrentie na nipte zege

ROTTERDAM - Oranje Wit is de winnaar van het weekeinde in de eerste klasse C. De ploeg uit Dordrecht won met 1-2 van Alblasserdam en zag concurrenten LRC en Pelikaan gelijkspelen tegen elkaar (0-0). Oranje Wit heeft nu drie punten voorsprong op de drie overige titelkandidaten.
Behalve LRC en Pelikaan hoort daar ook VVGZ bij. De Zwijndrechters kwamen zaterdag echter niet in actie en moesten dus toezien hoe zowel LRC als Pelikaan hen passeerden op de ranglijst. Het trio dat Oranje Wit achtervolgt heeft na 24 gespeelde wedstrijden 45 punten verzameld. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft Oranje Wit alles in eigen hand.
Onderin de eerste klasse C lijkt het doek toch echt te gaan vallen voor Terneuzense Boys. De Zeeuwen verloren met 2-0 van Almkerk en hebben zes punten achterstand op nummer twaalf Altena. Het doelsaldo van de mannen uit Terneuzen is wel beter. GPC Vlissingen is de nummer dertien en heeft drie punten meer dan de hekkensluiter.
Overige uitslagen: Roda Boys - Sliedrecht 2-2, Heerjansdam - Drechtstreek 3-4.
Eerste klasse B
Benschop verloor met 2-1 van BVCB en is definitief gedegradeerd uit de eerste klasse B. Het duel met BVCB betrof een restant, aangezien de tweestrijd eerder dit seizoen werd gestaakt. Spijkenisse kwam ook in actie en verstevigde zijn derde plaats. Geinoord werd met 3-0 verslagen.