nieuws

Binnenland weer op voorsprong in play-offs

ROTTERDAM - Challenge Sports/Binnenland Rotterdam heeft de derde wedstrijd in de play-offs in de strijd om het kampioenschap weten te winnen. In het eigen Topsportcentrum werden de basketbalsters van ProBuild Lions met 69-60 verslagen. Door de zege komt Binnenland op een 2-1 voorsprong in de best-of-seven serie.
De thuisploeg, die startte met Zera Butter, Rachel Roubehie-Fissa, Lisa van den Andel, Addie Micir en Eline Kasius in de basisopstelling, begon wisselvallig aan de wedstrijd. Al snel kwam het op een 5-0 voorsprong, maar het eerste kwart eindigde vervolgens met een 16-16 tussenstand op het scorebord. Ook in het tweede kwart waren beide teams aan elkaar gewaagd: 31-29.
Pas in het derde kwart begonnen de Rotterdammers afstand te nemen van de bezoekers uit Landsmeer. Via 38-32 en 45-38 werd het derde kwart besloten met een verschil van acht punten (48-40) in het voordeel van Challenge Sports/Binnenland Rotterdam. Echt spannend werd het niet meer in de sporthal naast De Kuip. In het vierde en laatste kwart werd de winst door de dames van Van Rangelrooy niet meer uit handen gegeven.
Volgende week woensdag staat de vierde confrontatie tussen de twee finalisten op het programma. Binnenland speelt dan opnieuw een thuiswedstrijd. De eerste twee duels (50-62 en 64-59) werden afgewerkt bij ProBuild Lions.
Addie Micir was de meest waardevolle speelster bij Binnenland. De Amerikaanse maakte 32 punten punten en pakte acht rebounds