nieuws

Feyenoord walst over Heracles Almelo heen

ROTTERDAM - Feyenoord heeft Heracles Almelo een geweldig pak slaag gegeven. De ploeg van trainer Ronald Koeman won met liefst 6-0 en blijft daardoor volop in de race om de felbegeerde tweede plaats. De Rotterdammers zijn weer op gelijke hoogte gekomen met PSV, dat zaterdagavond al met 5-2 won van FC Groningen.
De thuisploeg opende direct sterk tegen Heracles Almelo, dat Feyenoord ook de ruimte gaf om te voetballen. In de derde minuut knalde Lex Immers na een voorzet van Ruben Schaken al hoog over het vijandelijke doel. Enkele minuten later kon Graziano Pellè de bal niet voldoende richting geven na een corner van John Goossens. De gasten kwamen in die periode één keer voor het doel van Erwin Mulder, maar een schot van Everton kon de keeper niet verontrusten.
In de negende minuut had Schaken moeten scoren na goed doorzetten van Tony Vilhena, maar vrij voor het doel raakte de flankaanvaller de paal. Weer kort daarna belandde een voorzet van Bruno Martins Indi achter de instormende Immers en schoot Vilhena voorlangs. De beloning volgde even later alsnog. De doorgebroken Vilhena werd onderuit gehaald door Dario Vujicevic (hij kreeg geel), waarna Goossens de toegekende vrije trap op schitterende wijze de kruising in joeg: 1-0.
Op een kopbal van Pellè had doelman Remko Pasveer met de vingertoppen wel een antwoord. Feyenoord kwam na 25 minuten spelen zelf goed weg toen een vrije trap van Geoffrey Castillion de paal als eindbestemming had. Na die kans besliste de thuisclub het duel definitief. Pellè pegelde de bal van afstand in de bovenhoek (2-0) en Immers tikte drie minuten later de 3-0 achter Pasveer na goed voorbereidend werk van Daryl Janmaat.
Feyenoord kreeg ook daarna diverse kansen om het arme Heracles Almelo nog meer pijn te doen. De doorgebroken Schaken werd net op tijd afgestopt door ex-Feyenoorder Bart Schenkeveld en schoten van Jordy Clasie en Vilhena gingen over het doel. Op een lage vrije trap van Goossens had Pasveer ditmaal wel een antwoord.
Het was één van de laatste acties van de sluitpost, want pal voor rust kreeg Pasveer een rode kaart van scheidsrechter Pol van Boekel toen hij Schaken onderuit haalde. De strafschop werd door Pellè achter de ingevallen doelman Brian van Loo geschoten: 4-0.
Ook in de tweede helft kreeg Feyenoord al na enkele minuten een grote mogelijkheid, maar een inzet van Janmaat, na een combinatie met Vilhena, belandde op de paal. De vijfde Rotterdamse treffer kon niet lang uitblijven. Schaken, voor rust nog ongelukkig in de afwerking, omzeilde Van Loo eenvoudig: 5-0. Kort na dat doelpunt wisselde Koeman Vilhena en Joris Mathijsen (hij kampte met enkelklachten) voor respectievelijk Ruud Vormer en Miquel Nelom.
Heracles Almelo kwam geen moment meer van de eigen helft af en Feyenoord zocht geduldig naar gaatjes in de wankele defensie van de gasten. Janmaat, in de tweede helft meer aanvaller dan verdediger, pegelde net naast. Schaken stond vervolgens aan de basis van de 6-0 door het hoofd van Goossens te vinden.
Een kwartier voor tijd stond Van Loo op de juiste plaats op een kopbal van Pellè onschadelijk te maken. Ook een afstandsschot van Nelom was een prooi voor de sluitpost, zij het moeizaam. In de slotfase kwamen de bezoekers zowaar nog gevaarlijk voor het Rotterdamse doel, maar Thomas Bruns raakte de lat boven Mulder. Ook Wesley Verhoek zag zijn inzet aan de andere kant nog op de paal belanden.
Scoreverloop: 19' Goossens 1-0, 30' Pellè 2-0, 33' Immers 3-0, 45+1 Pellè 4-0, 55' Schaken 5-0, 68' Goossens 6-0.
Opstelling Feyenoord: Mulder, Janmaat, De Vrij, Mathijsen (59. Nelom), Martins Indi, Clasie (77. Verhoek), Immers, Vilhena (59. Vormer), Schaken, Pellè en Goossens.