nieuws

Mislukte plofkraak in Berkel en Rodenrijs

ROTTERDAM - In Berkel en Rodenrijs hebben criminelen in de nacht van zondag op maandag geprobeerd een plofkraak te plegen bij de pinautomaat aan het Westerwater. Agenten kregen melding van een inbraak bij een vestiging van ABN AMRO en vonden bij aankomst twee gasflessen en standaardgereedschap.
Van de daders ontbreekt ieder spoor.
De automaat is verder intact. ,,Het lijkt om een mislukte plofkraak te gaan. We onderzoeken nog wat er precies is gebeurd'', zei een politiewoordvoerster. De politie houdt de wegen in Berkel en Rodenrijs in de gaten. Ook is er een politiehelikopter ingezet.
De ABN AMRO neemt de plofkraak "ontzettend serieus", aldus woordvoerder Karen de Vries. De bank investeert in de beveiliging van de pinautomaten. Dit is de vijfde plofkraak binnen de regio op een automaat van ABN AMRO sinds december vorig jaar. De Vries: "We zien dat criminelen hun activiteiten verplaatsen van bank naar bank."
Het was de derde plofkraak in ruim een week. Vorige week was het raak in Vlaardingen en gisteren was er nog een in Almere.
De pinautomaat in Berkel en Rodenrijs is inmiddels weer in gebruik.