nieuws

Het Stadsinitiatief 2013: aflevering 3

Het Stadsinitiatief - aflevering 3
ROTTERDAM - In de derde aflevering van Het Stadsinitatief op donderdag 25 april: de eerste twee genomineerde initiatieven: 'Urban Hotspring' en 'de Groene Marathon'.

Urban Hotspring

Een drijvend zwembad in de Maas om te sporten, te ontmoeten en te ontspannen tussen schepen, kranen en wolkenkrabbers. Vanaf mei 2014 kunnen mensen uit Rotterdam en wijde omgeving terecht bij Urban Hotspring om te zwemmen, lekker te eten of een intiem evenement bij te wonen. Urban Hotspring bouwt hiervoor twee duwbakken om, die in de Rijnhaven komen te liggen. Een duwbak voor het zwembad en een voor het café-restaurant en de zalen. Op een ponton ernaast komt een stadsstrand. Een plek waar je het hele jaar kunt genieten van het water, de haven en de stad.

De Groene Marathon

De Groene Marathon is een recreatieve natuurroute van meer dan veertig kilometer dwars door de stad. De route verbindt de mooiste stukken stadsnatuur. Recreanten en sporters hoeven de stad niet meer uit voor een schone, groene omgeving. Kinderen krijgen in eigen omgeving les in plant en dier. Zo wordt de natuur in de stad versterkt, zichtbaar en beleefbaar voor alle Rotterdammers!? De komende drie jaar wordt de Groene Marathon op de kaart gezet door middel van routemarkering, een website, apps en wandelkaarten. Minder goede stukken in de route worden met vijf natuurprojecten verbeterd, zoals een uitzichtpaviljoen aan de Maas en natuuroevers langs de Rotte.

Het Stadsinitiatief is iedere donderdag om 17.30 uur bij TV Rijnmond te zien.