nieuws

Gesprekken overname Ruwaard van Putten lopen vast

Ruwaard van Putten Ziekenhuis
Ruwaard van Putten Ziekenhuis
ROTTERDAM - Gesprekken tussen het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse en het Maasstad-, Ikazia- en Van Weel-Bethesda Ziekenhuis hebben niets opgeleverd. De overnamekandidaten zijn er niet uitgekomen met de zorgverzekeraars, banken en het waarborgfonds.
Het financieel risico zou te hoog zijn, maakte het drietal maandag bekend. De omvang van de schuldsanering is dertig miljoen euro.
Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis zegt dat het in gesprek is met andere mogelijke overnamepartijen. Een woordvoerdster van het Ruwaard wil niet zeggen met wie er wordt gesproken.
Zij sluit niet uit dat er op een later moment toch weer wordt gesproken met het Maasstad-, Ikazia, of Van Weel-Bethesda.
De gemeente Spijkenisse heeft haar inwoners opgeroepen een brief te sturen naar hun zorgverzekeraar met de vraag het Ruwaard van Putten Ziekenhuis te behouden. Het ziekenhuis raakte in opspraak door een onverklaarbaar hoog sterftecijfer op de afdeling cardiologie.

Ingrijpen minister gevraagd

De Patiëntenvereniging Hartpatiënten Nederland vraagt vindt dat minister Schippers van Volksgezondheid moet ingrijpen. De vereniging vindt dat het ziekenhuis zo snel mogelijk wordt overgenomen. Dat is volgens de club de beste manier om de veiligheid van de patiënten te waarborgen. Hartpatiënten Nederland vreest dat de patiëntenzorg door de ontstane patstelling nog meer in het geding is.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl