nieuws

Bonden en DB Schenker bereiken akkoord over CAO

DB_SChenker_staking2
DB_SChenker_staking2
ROTTERDAM - Er is na vier dagen staking een CAO-akkoord bij treinvervoerder DB Schenker. Verdere stakingen zijn hierdoor van de baan.
Volgens FNV Bondgenoten krijgen de werknemers 2,25 procent loonsverhoging. Ook zijn er afspraken gemaakt over werkgelegenheidsgaranties. De bonden hadden 2,5 procent loonsverhoging geëist. De nieuwe CAO geldt voor 700 werknemers en heeft een looptijd van een jaar.
Bestuurder Jacqueline Lohle van FNV Bondgenoten: "Naast het succes van het CAO-akkoord hebben we nu ook de volle aandacht van de directie van het moederbedrijf in Duitsland. Er wordt nu vol de aandacht gegeven aan sales in Nederland om ervoor te zorgen dat er meer vervoer komt. En daarmee is de werkgelegenheid gegarandeerd."
DB Schenker verzorgt een groot deel van het externe transport per trein voor bedrijven in de Rijnmond, Zeeuws Vlaanderen, DSM, Akzo en Tata Steel. Ze leveren vooral grondstoffen aan en voeren in een enkel geval ook afvalstoffen af. Daarnaast rijden er de nodige container- en kolenertstreinen met een locomotief van DB Schenker ervoor.
Veel van de goederentreinen van DB Schenker in onze regio rijden gesproken van het rangeerterrein Kijfhoek in Zwijndrecht naar bedrijven in de Botlek, de Europoort en de Maasvlakte. Door de staking kwam het goederenvervoer stil te liggen.