nieuws

Kim Janssen in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Kim Janssen reisde de afgelopen jaren de hele wereld rond; meer dan 450 shows speelde hij door heel Europa, Noord Amerika, Groot Brittannië en Azië. Het afgelopen jaar tourde hij met een 8-koppige band om zijn album ‘Ancient Crime’ te promoten. De onlangs verschenen EP ‘The Lonely Mountains’ is hier het vervolg op.
Kim (24) geboren in Groningen, groeide op in Azië. Van zijn 11e tot zijn 15e levensjaar zat hij op een Britse kostschool in Katmandu, Nepal. Geïnspireerd door deze ervaring maakte hij 'Ancient Crime', een album dat zich afspeelt in een oude, idyllische school in een afgelegen, dorp in Noordwest-Engeland. Een album vol strijkers, klarinetten, en een 100-koppig kerk koor. Het werd uitgebracht op Snowstar Records, kreeg prachtige recensies, zorgde voor veel shows, en bracht hem naar SXSW in Austin Texas.

Kim werkt op “The Lonely Mountains” wederom samen met Maria Hansen (bekend van The National en Sufjan Stevens). Opnieuw is er een breed scala aan koren en (klassieke) instrumenten te horen en word je als luisteraar meegenomen in een wereld van traditie, ambacht, disconnectie, discipline, diep verdriet en uitbundige vreugde.
In Live uit Lloyd speelde hij 3 songs van de recente EP en een song van de CD Ancient Crime.