nieuws

Samen voor Oranje bijna uitverkocht

ROTTERDAM - Dinsdagavond zullen in Ahoy meer dan negenduizend mensen de kersverse Koning toezingen met het alom bekende Officiële Koningslied. Voor het evenement, dat de naam Samen voor Oranje heeft gekregen, zijn nog kaarten beschikbaar.
Groot feest
De avond begint met optredens van nationale artiesten als Alain Clark, Anita Meijer, Edsilia Rombley, Glennis Grace, Jim Bakkum, Rowwen Hèze, Ruth Jacott, Syb van der Ploeg, Trijntje Oosterhuis en onze eigen Lee Towers. Presentator Paul de Leeuw zal voorafgaand aan de uitvoering het lied oefenen met de aanwezige feestgangers. Bijna alle artiesten die in het Koningslied voorkomen zijn aanwezig. Organisator Ron Stoeltie roept op om gekleed te gaan met een oranje tintje.
Liveuitzending
Hoogtepunt is de live uitvoering van het Officiële Koningslied om 19.30 door de aanwezige artiesten, het Metropole Orkest en de bezoekers. Het optreden wordt integraal uitgezonden op Radio 2 en vertoond op grote schermen in het land, waaronder voor het koninklijk paar bij het EYE in Amsterdam. Ook de mensen thuis kunnen via de publieke televisiezenders live meegenieten van de vertolking.
Maandagavond is het ook feest in het Sportpaleis want dan vindt traditioneel de Nacht van Oranje plaats.