nieuws

30 april: feest in de regio

ROTTERDAM - In de regio Rijnmond is de dertigste april traditiegetrouw gevierd met vrijmarkten, braderieën en muziekfestivals. Dankzij het lekkere weer was het op veel plekken gezellige druk, met name nadat de televisie-uitzending van de inhuldiging van Willem-Alexander voorbij was.
Koninginnedag is onlosmakelijk verbonden met vrijmarkten, zoals die in Brielle en Dirksland. Maar ook bij het Sint Fransiscus Gasthuis in Rotterdam heeft het personeel vandaag voor de patiënten extra stilgestaan bij de inhuldiging. Zo werden er Oranje tompoucen uitgedeeld en was de inhuldiging op groot scherm te bekijken.
Een hele andere traditie dan de vrijmarkten is de populaire Dancetour in Dordrecht. Op het gratis Dancefestival treden bekende DJ’s op als Steve Aoki, Yellow Claw en Quintino. Het festival heeft dinsdag tussen de 20 tot 25 duizend feestganger naar de Spuiboulevard weten te trekken. Dat is volgens de organisatie evenveel als voorgaande jaren.

Aubade

In Papendrecht is er tijdens de Aubade afscheid genomen van Simon van Dalen. De 80-jarige dirigent heeft de Aubade in Papendrecht de afgelopen 50 jaar geleid, maar draagt zijn stokje nu over. Burgemeester De Bruin bedankte de dirigent voor zijn inzet.