nieuws

Rotterdam zet Koningslied in

ROTTERDAM - Vanuit Ahoy is het Koningslied ten gehore gebracht aan het koningspaar. Enkele minuten na half acht gaf presentator Paul de Leeuw het startsein, waarna het speciaal voor de inhuldiging geschreven lied was te horen.
Via een straalverbinding was het optreden in Ahoy door het koningspaar te volgen in Amsterdam. Op twee grote schermen bij het filmmuseum EYE konden zij het optreden bekijken. Na het lied zijn ze aan boord gestapt van de MS Havenbeheer voor de koningsvaart over het Amsterdamse IJ. Ook de drie prinsesjes varen mee.
Op het podium van Ahoy stonden 33 artiesten die hebben meegewerkt aan het Koningslied. Onder meer regiogenoten Nielson, Lee Towers en Anita Meijer zongen mee.

Meezingen

Door het hele land zijn schermen geplaatst, waarop de tekst werd geprojecteerd. Op deze manier kon iedereen met het lied meezingen. Een van de schermen stond op het Schouwburgplein in Rotterdam. Hoewel er in Ahoy luidkeels werd meegezongen met het Koningslied, bleef het op het Schouwburgplein met een enkele meezinger vrijwel stil.
Het Koningslied kende na de release veel controverse. Vooral via sociale media werd het nummer neergesabeld vanwege de vele taalfouten in de tekst. Componist John Ewbank trok het nummer hierop terug, maar het Nationaal Comité Inhuldiging besloot het nummer toch te behouden als Koningslied.