nieuws

Oranje festiviteiten in de regio verlopen rustig

Dordrecht_Dance_II
Dordrecht_Dance_II
ROTTERDAM - Volgens de politie verlopen de festiviteiten in de regio Rijnmond rondom de inhuldiging van Willem-Alexander druk en gezellig. Tot nu zijn er 52 aanhoudingen verricht. Daarmee is het een gemoedelijke feestdag, vindt de politie.
De meeste personen zijn aangehouden voor openbare dronkenschap, belediging van agenten en het niet luisteren naar de politie. Op sommige plaatsen waren wat kleine opstootjes, maar die duurden nooit lang. Ook zijn er wat mensen onwel geworden, vaak door de alcohol. Er hebben nog geen grote ongeregeldheden plaatsgevonden.
Op veel plaatsen zijn vrijmarkten of andere festiviteiten, waar het vooral tijdens de inhuldiging erg rustig was. Wel merkte de politie dat het later op de middag drukker begon te worden in de stad.
Op het Stadhuisplein in Rotterdam zijn enkele mensen gewond geraakt, toen een glazen afscheidingswand van een kroeg is omgevallen.

Dancetour

In Dordrecht zijn zeven mensen aangehouden rondom de Dancetour. Op het gratis toegankelijke feest waren ongeveer twintigduizend muziekliefhebbers aanwezig. Daarmee is het volgens de organisatie net zo druk als voorgaande jaren. Op het festival treden onder meer Steve Aoki, Yellow Claw en Quintino op.