nieuws

Regiogenoten te gast bij inhuldiging koning

ROTTERDAM - Tien leerlingen van de Johannes Calvijnschool in Sliedrecht waren dinsdag aanwezig bij de inhuldiging van koning Willem-Alexander in Amsterdam. ''We konden alle beroemdheden zien.''
De leerlingen uit groep 8 wisten dinsdag nauwelijks wat ze meemaakten. Ze deelden de Nieuwe Kerk met gasten die qua bekendheid soms nauwelijks moesten onderdoen voor de nieuwe koning, zoals bijvoorbeeld de Britse kroonprins Charles.

Met de klas op de foto

''We konden alle beroemdheden zien'', glundert leraar Kees Kwantes woensdag. ''We hadden het geluk dat er een meneer achter ons zat die alles wist.'' Volgens meester Kees kon de vriendelijke man alle bekende gasten aanwijzen.
Het meest bijzondere moment was natuurlijk de eed. ''Dat was voor de leerlingen mooi. En ook een historisch moment'', vertelt Kwantes. Misschien wel het allerleukst was het feit dat de klas op de foto mocht bij het podium. ''Bij de troon. Dat was natuurlijk ook prachtig.''

Lisette van Velzen

De inhuldiging was een memorabele dag voor velen, maar zéker ook voor Lisette van Velzen uit Maassluis. Ook zij was een van de 500 burgers die in de Nieuwe Kerk in Amsterdam aanwezig mochten zijn.