nieuws

Eerste lifestylemarkt in Dordt

ROTTERDAM - Het Statenplein in Dordrecht is woensdagmiddag het toneel van Pluk de Woensdag. Het is de benaming van de eerste Dordtse lifestylemarkt.
Twee jonge Dordtenaren, Ilse van Driel en Jasper Stamm, zijn de initiatiefnemers en hebben het na één uurtje markt al naar hun zin: "35 kramen, volop belangstelling en een heerlijk zonnetje er bij, wat wil je nog meer?".
In het hart van de Dordtse binnenstad is er op de kramen van alles te zien op gebieden als mode, interieur, accessoires, kunst en vintage. Voor de inwendige mens zijn er bijzondere taarten en koek, smoothies, eerlijke koffie uit de koffiekever en dat alles met live-muziek vanaf een klein podium.

Bijzonder

Een wandeling langs de kramen leert dat de Dordtse lifestylemarkt een markt is, waar je dingen kunt kopen, die je niet zo snel aantreft op andere plekken. "Dat klopt", zegt Ilse van Driel, "we hebben mensen van bijzondere winkeltjes en webshops gevraagd om hier hun waren te tonen. En dat levert een bijzondere markt op".
De organisatoren zijn vast van plan om het niet bij deze eerste lifestylemarkt te laten. Opzet is om het voortaan tijdens elk jaargetijde, dus vier keer per jaar, te doen. Of dat altijd op het Statenplein is, weten ze nog niet: "misschien gaan we in herfst en winter wel ergens naar binnen."