nieuws

Opengebroken straten Capelle eindelijk gedicht

ROTTERDAM - Een nieuwe aannemer is aan de slag gegaan om het riool te vervangen in de Ervenbuurt in Capelle aan den IJssel. Een maand geleden werd het werk stilgelegd vanwege een conflict tussen de vorige aannemer en de gemeente over kabels in de grond. Daardoor kwamen de bewoners met opengebroken straten te zitten.
De gemeente Capelle geeft nu prioriteit aan het werk voordat het conflict opgelost wordt. "Het belangrijkste is dat er zo snel mogelijk gewerkt gaat worden en de boel dichtgaat. De extra kosten nemen we voor lief. We zien uiteindelijk wel wat de afrekening wordt."

Rechtszaak

De gemeente en de vorige aannemer liggen met elkaar overhoop of het verplaatsen van de kabels voor het aanleggen van nieuwe riolering vantevoren is afgesproken. Volgens de aannemer is het meerwerk en volgens de gemeente ligt dit vast in het bestek. Dit conflict gaat voor de rechter uitgevochten worden.
De nieuwe aannemer Van Delft gaat de rioolvervanging op twee woonerven afronden. Een nieuwe aanbestedingsprocedure wordt ingezet voor de rest van de wijk. Sinds 1 april 2013 is een gemeente niet meer verplicht om met de goedkoopste aanbieder in een aanbestedingsprocedure in zee te gaan. Dat is wel gebeurd bij de klus in de Ervenbuurt in Capelle.
De bewoners zijn opgelucht. Zij kunnen binnenkort weer hun auto voor de deur kwijt en hoeven niet door een zandbak naar hun woning.