nieuws

Aboutaleb bezoekt Clinton en Bloomberg in New York

Ahmed Aboutaleb Fotografie Roald Sekeris
Ahmed Aboutaleb Fotografie Roald Sekeris
ROTTERDAM - Burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb gaat zondag op werkbezoek in New York. Hij zal er onder meer met oud-president Bill Clinton en zijn collega Michael Bloomberg praten over de gevolgen van klimaatverandering op steden die aan het water liggen.
New York toont sinds de verwoestende storm Sandy interesse in de manier waarop Rotterdam de stad beschermt tegen overstromingen, stelt de gemeente Rotterdam.

Deltasteden

Ook bestuurders uit andere grote deltasteden zoals Londen, New Orleans, Hong Kong en Jakarta zullen aanwezig zijn om te praten over klimaat en watermanagement.
Het Clinton Global Initiative van de Amerikaanse oud-president organiseert de bijeenkomst.

Haven
Ook op andere gebieden denken de steden van elkaar te kunnen leren. Zo gaat Aboutaleb met de lokale havenpolitie in de metropool praten over criminaliteitsbestrijding en bezoekt hij The Bronx, een wijk die zich van achterstandswijk opwerkte tot een van de veiligste wijken van New York.
In een andere wijk, Harlem, bezoekt de burgemeester een onderwijsproject voor kinderen met een leerachterstand dat in 2012 ook in Rotterdam werd ingevoerd. Vooral in Rotterdam-Zuid is het naschoolse programma belangrijk.
Aboutaleb verblijft van 5 tot 8 mei in New York.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl