nieuws

Maria Catharina in Live uit Lloyd

ROTTERDAM - Maria Catharina is een jonge Duitse Latin vocaliste.Tijdens een studiereis naar Cuba werd haar liefde voor Latijns-Amerikaanse muziek omgezet in een gepassioneerde verliefdheid. Vanaf dat moment verdiepte Maria Catharina zich in deze muziek in Cuba, Venezuela en aan het Codarts Rotterdam.
Sinds 2005 zingt Maria Catharina bij verschillende Latin bands in Nederland en begon zij ook haar eigen materiaal te schrijven. In 2008 heeft zij, op verzoek van de Venezolaanse bandleider en percussionist Gerardo Rosales (Zelf 70 cd's gemaakt!!!) haar eerste zelfgeschreven Latin nummer opgenomen voor zijn CD ‘Salsa Mundial’, gevolgd door een reeks optredens met Gerardo in Nederland en Venezuela.
Vanaf de zomer 2009 werkte Maria Catharina aan haar eerste soloalbum OBSESIÓN, dat voornamelijk uit haar eigen composities bestaat. Aan dit album werkte zij met toonaangevende Latin en Jazz musici onder wie Gerardo Rosales, Armando Vidal, David Rothschild, Alberto Caicedo en John Ruocco. De nummers die Maria Catharina schreef zijn zowel in het Engels als het Spaans en muzikaal thuis in de Vocal Jazz Latino met Salsa elementen, Afro-cuban uptempo songs, ballades en soms Braziliaanse invloeden.
In Live uit Lloyd speelde Maria Catharina met Daniel de Moraes (Uruguay) op gitaar, Humberto Albores (Mexico) op bas en Gerardo Rosales (Venezuela) op percussie.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl