nieuws

IJsselmonde: Zo’n week als deze kan echt niet

ROTTERDAM - De deelgemeente IJsselmonde en de politie denken dat de incidenten van afgelopen week los staan van de problemen die al in de wijk spelen. Waar nodig zal repressief worden opgetreden.
Afgelopen woensdag werd IJsselmonde opgeschrikt door een schietpartij aan de Notenhagen en donderdag waren er knokpartijen op het Prinsenplein en in de Beverwaard. Ook werden twee vrouwen op de Grote Hagen op straat beroofd. In Hordijkerveld lijken de problemen van straatterreur net een beetje onder controle.
“Zo’n week als deze kan niet”, zegt deelraadsvoorzitter Luuk Wilson. “We bekijken de incidenten afzonderlijk, maar ook in onderling verband. Waar nodig gaan we repressief optreden. Dit hebben we inmiddels ook in Hordijkerveld laten zien. Daar hebben we zowel de raddraaiers als hun ouders op de problemen aangesproken.”
Relatie incidenten onduidelijk
Het is volgens Wilson nog niet duidelijk of er een verband bestaat tussen de incidenten van afgelopen week. “Er lijkt wat onderlinge irritatie te zijn, maar we willen het onderzoek van de politie afwachten voordat we daar iets over kunnen zeggen.”
Kantelwijk
Wel benadrukt de deelraadsvoorzitter dat IJsselmonde al jarenlang een kantelwijk is, waar de problemen langzaamaan groeien. “Ik begrijp de negatieve reacties van de bewoners. Daar vragen we vanuit de stad ook aandacht voor. Je ziet dat nu er veel andere wijken op Zuid worden aangepakt, de problemen bij ons weer groeien. Gelukkig heb ik het gevoel dat de urgentie in IJsselmonde wordt gezien. We zullen alle hens aan dek moeten zetten.”
De politie zegt te erkennen dat er een bepaalde problematiek in IJsselmonde speelt, maar dat de incidenten van deze week daar los van staan. “We kunnen naar aanleiding van die incidenten niet spreken van een achteruitgang van de hele deelgemeente.”